top of page

E N S E M B L E   F R E I T H O F F 

Foto: Elin Eike Worren

Ensemble Freithoff har eksistert siden 2011, med basismedlemmene:

 

Helene Wold, sopran

Daniel Sæther, kontratenor

Caroline Eidsten Dahl, blokkfløyter

Vegard Lund, lutt og gitar

 

Ensemble Freithoff opptrer i mange ulike kammermusikk-konstellasjoner og mindre orkesterbesetninger.

Høsten 2018 kom Ensemble Freithoffs andre innspilling "Sonata Norwegica" på LAWO Classics, med kammermusikk av Johan Henrik Freithoff, Georg von Bertouch, Henrik Phillip Johnsen og Johan Daniel Berlin. CD-en har mottatt strålende kritikker i inn-og utland, med anmeldelser fra blant annet Fanfare magazine, Amadeus. 

I september 2019 spilte ensemblet åpningskonserten på Oslo operafestival med sin Händel - operakonsert. Sommer 2019 spilte de på Ulriksdal slottskapell, Stockholm og i Arvika Konsthall til fulle saler. 

Ensemblet utgjorde kjernen i forestillingen Alvedronningen (Purcells «Fairy Queen») på Havlyst Teater, Ramme gård, sommeren 2011 og har siden gjort en rekke rene konsertproduksjoner i tillegg til flere sceniske produksjoner.

Ensemblet har arrangert egne festivaler, på Lavetthuset på Hovedøya sommeren 2012 og på Linderud gård i forbindelse med 1814-jubileét sommeren 2014, 2015 og 2016. Publikumsrekorden ble allikevel satt da ensemblet hadde sin debut på Hovedscenen på Den Opera og ballett med Pergolesis "Stabat Mater, Dolorosa" påsken 2014.

 

Ensemble Freithoff har konsertertert ved ulike festivaler, for eksempel Middelalderfestuka i Numedal, Oslo Operafestival og en rekke konserter rundt omkring i landet. De har turnert med produksjoner som kammeroperaen «Il Duello Amoroso» med barokkdanser Elizabeth Svarstad, forestillingen «Spurv i øyet» og flere rene konsertproduksjoner. 

Ensemblets navn kommer fra den norske komponisten Johan Henrik Freithoff, som var en av de første betydelige barokk-komponistene. Navnet indikerer at ensemblet ønsker å sette fokus på skandinavisk repertoar i dialog med europeiske forbilder.

 

Ensemblet ønsker også å utvide repertoaret med nyskrevet musikk på gamle instrumenter. De første forsøkene på dette kom med Caroline Eidsten Dahl sin CD-utgivelse «Blockbird» (etter Thommessens verk) med norsk blokkfløytemusikk, som ble lansert på Lawo Classics i november 2014 og høstet strålende kritikker. 

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page