top of page

 
 
 
BRAGERNES BAROKK
 
 
Daniel Sæther, kontratenor
Caroline Eidsten Dahl, blokkfløyte
Anne Stine Dahl, cello
Anders Eidsten Dahl, orgel

 

Bragernes barokk har spilt sammen siden 1998 og består av to ektepar og et søskenpar med base i Bragernes kirke i Drammen. 

Ensemblet spiller hovedsakelig repertoar fra 1600- og 1700- tallet i tillegg til ny musikk og utvider ensemblet etter hvilket repertoar de framfører. 

Bragernes barokk spilte "Telemann i messen" i Oslo domkirke - én fredag hver måned fra høsten 2014 til 2016, deretter "Primstavsmesse" fra 2016 til 2017 i Oslo domkirke, med musikk knyttet til de ulike merkedagene på primstaven.

Kvartetten har også bestilt en rekke nye verk, og urfremført verk av blant andre Kjell Mørk Karlsen, Arne Rodvelt Olsen og Joachim Knoph.

Høsten 2019 urfremførtes også et nytt verk av Herman Vogt: "Laudus Creaturum", bestilt av ensemblet og støttet av Norsk Kulturråd. 

 

Sammen med Isa Katarina Gericke har Bragernes barokk produsert Minken Fosheims "Eventyret om Telemann" som ble spilt ved Oslo internasjonale kirkemusikkfestival 2018 og senere ved Glogerfestspillene i Kongsberg 2019 og Halvorsen Musikkfest 2021. 

November 2020 kom ensemblets første innspilling på Daniel Sæthers solo CD "Unexpected Songs" på Lawo Classics, med musikk av blant annet Arne Nordheim og Kjell Mørk Karlsen. Ensemblet har også spilt inn Herman Vogts verk Laudes Creaturarum, en innspilling som kommer iløpet av 2022 på LAWO Classics. 

Anmeldelser av urfremføringen av "Eventyret om Telemann":

 

Ballade.no

http://www.ballade.no/sak/levende-historiefortelling/

Aftenposten

https://www.aftenposten.no/kultur/i/RxEQwJ/Telemann-musikkeventyr-uten-drama?spid_rel=2

Periskop.no

http://www.periskop.no/telemanns-overlykkelige-barndom1/

 

unspecified-2.jpeg

Foto: Elin Eike Worren

bottom of page