top of page
E N S E M B L E  C 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

https://www.christianivconsort.no

Daniel Sæther, kontratenor 

Ingrid Økland, barokkfiolin

Caroline Eidsten Dahl, blokkfløyte

 


Ensemblet er basert i Oslo, og har som sin hovedvirksomhet en konsertserie med kirkekonserter som har pågått siden 2015. Den omfatter 4 prosjekter og 12 konserter årlig. Konsertene holdes i Oslo og omegn. For hvert prosjekt settes det sammen og øves inn nytt program, så ensemblet har etter hvert opparbeidet seg et stort repertoar.

Ensemblet spiller i hovedsak musikk fra barokken, altså omtrent fra 1600-1750. De ulike prosjektene har forskjellige tema; det kan være geografiske områder, tradisjoner eller epoker innen barokken og det kan være enkeltkomponister eller komposisjonsformer. 

 

Vi har latt oss inspirere av Danmark og Norges felles historie i navnevalget. Kong Christian 4. (1577-1648) av Danmark og Norge var en musikkinteressert konge som regjerte i første halvdel av 1600-tallet. Christian ble, som det sømmet seg en adelsmann på 1600-tallet, grundig utdannet innenfor flere fag. Han behersket mange språk, og trakterte flere musikkinstrumenter, og var nok over gjennomsnittet interessert i kunst og kultur.

Ensemblet ble dannet i 2012 og startet i 2015 opp en konsertserie basert i Oslo- området. Musikerne i ensemblet har alle spesialisert seg innenfor tidligmusikk, og er svært aktive i det norske tidligmusikkmiljøet. 

Inntil nylig var også cembalist Gunnhild Tønder en del av ensemblet, men hun har valgt å gå ut av samarbeidet og har flere andre, spennende prosjekter på gang.

Ensemblet har et stort repertoar og stadig nye konsertprosjekter, i 2022 vil ensemblet gjøre sin første CD-innspilling på LAWO Classics, med Händels Deutsche Arien. 

 

 

 

ChristianIV2020.JPG

FOTO: Fredrik Blikeng

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page